Zorgt zakenreizen voor gewichtstoename?

Het overkomt de besten: vorig jaar hoefde je slechts 5 kilo af te vallen om je streefgewicht te bereiken en nu blijkt dat je 3 kilo’s extra moet afvallen om op dat gewicht te komen. Je leunt achterover en vraagt je af hoe dit zover is gekomen. Nou, het kan geruststellend zijn om te weten dat je niet de enige bent.

Volgens een studie uitgevoerd door de Public Health University of Columbia zijn de gezondheidsresultaten beduidend slechter voor werknemers of ondernemers die vaak reizen voor hun werk dan voor hen die niet zo vaak hoeven te reizen.

Waarschijnlijk heb je al ontdekt hoe moeilijk het kan zijn om onderweg langs de autobaan of op een vliegveld iets gezonds te eten of weet je niet goed wat de juiste keuze is. De kans is groot dat die verkeerde keuzes een belangrijke oorzaak van jouw gewichtstoename zijn.

Vraag je jezelf nu af of het wel mogelijk is om op een makkelijke manier gewichtsafname te creëren of dat je met een bordje sla de avond op jouw hotelkamer moet doorkomen of iedere dag trouw naar de hotelgym moet gaan?

 

Veelgemaakte fouten tijdens het reizen:

 

  • Ontbijt overslaan. Hoewel werkreizen hectisch en zonder een vast ritme kunnen zijn, is het belangrijk dat mensen de dag goed beginnen met het ontbijt. Dit helpt om de stofwisseling op gang te houden en het hunkeren naar eten op een later tijdstip te voorkomen. Het ontbijt hoeft geen tijdrovende aangelegenheid te zijn – zelfs een snelle kom yoghurt met fruit is genoeg.

 

  • Te weinig water drinken. Vaak kan uitdroging het gevoel van honger nabootsen.

Drink daarom verspreid over de dag genoeg water. Dat hoeft echt niet heel veel te zijn.

 

  • Toegeven aan sociale druk.

Het kan voorkomen dat je je onder druk gezet voelt om op dat moment niet de beste beslissing te nemen voor jezelf.

 

  • Onvoldoende slaap.

Slaapgebrek zorgt voor biochemische veranderingen in je lichaam. Die veranderingen kunnen je hongerig maken of je na de maaltijd een minder ‘vol’ gevoel geven.

 

  • Minder bewegen dan normaal. Zitten in vergaderruimten, vliegtuigen en auto’s is zeker niet de gezondste activiteit ter wereld, en tussendoor lichaamsbeweging vinden is niet makkelijk. Gelukkig zijn er heel wat gezondheids- en fitnesstools op de markt gekomen en kan het een grote hulp zijn bij het reizen. Slimme horloges of mobiele apps kunnen heel handig zijn om jouw lichaamsbeweging en dagelijkse activiteiten te kunnen volgen en om jou dagelijks doelen te geven die je wil behalen. Vind je tools.

 

  • Ogenschijnlijke juiste, maar toch de verkeerde keuzes maken, zoals een “gezonde” mueslireep, die veel te veel suiker bevat.

Weten welke makkelijke en goede keuzes je kunt maken tijdens het reizen is een belangrijke voorwaarde voor het voorkomen van een ongewenste gewichtstoename.

Of het nu gaat om de zakenlunches, diners, autoritten of vliegtrips. Je moet alleen weten welke de beste keuzes zijn en waarom. Je moet tijd in jezelf investeren en daar vervolgens mee aan de slag te gaan. Dat hoef je niet alleen te doen. Daar kan Yayot jou bij helpen.

Yayot kan samen met jou op zoek gaan naar de tools die nodig zijn voor jouw welzijn tijdens het reizen. De onderwerpen die we behandelen zijn het kiezen van gezonde reissnacks, het maken van de beste keuzes in een menukaart, het praktisch implementeren van beweging tijdens je reis en het vinden van een goede balans tussen je werk en privéleven.

Na onze ingeplande 1 op 1 gesprekken bij jou of bij ons op kantoor gaat onze coaching gewoon door via WhatsApp of telefoon totdat je je doel hebt bereikt en je het gevoel hebt dat je het alleen lukt om structureel je gewenste gewicht te behouden. Samen kijken we hoe je stap voor stap gezondere keuzes gaat maken. Keuzes die jou uiteindelijk tot een betere én gezondere werknemer of ondernemer maken.

Verandering in leefstijl kost tijd. Neem die tijd, ik neem die ook voor jou.