Workshop Eetplezier & Beweegkriebels

Inhoud Workshop Eetplezier & Beweegkriebels

Eetplezier en beweegkriebels is bedoeld voor ouders van kinderen in de leeftijd van 0 tot 4 jaar, die hun kind willen stimuleren om gezonder te eten en voldoende te bewegen en daarvoor praktische handvatten kunnen gebruiken. Deze workshop is samengesteld door het Voedingscentrum en TNO.Gezond eten en bewegen: dat is belangrijk voor een kind. De meeste ouders weten dit wel. Maar een kind een gezonde en actieve leefstijl aanleren is best een uitdaging. Soms ontstaan bepaalde patronen en weten ouders niet goed hoe ze die kunnen doorbreken.Eetplezier en beweegkriebels is een eenmalige workshop die ouders op een positieve manier inzicht geeft in hun eigen opvoedgedrag en wat het effect daarvan is op hun kind. De nadruk ligt vooral op: wat doe je goed en wat kan nog beter?

Voor wie is de workshop?

Eetplezier en beweegkriebels is bedoeld voor ouders van kinderen in de leeftijd van 0 tot 4 jaar, die hun kind willen stimuleren om gezonder te eten en voldoende te bewegen, en daarvoor praktische handvaten kunnen gebruiken. Per workshop kunnen maximaal 20 ouders deelnemen.

Opbouw van de workshop

De workshop begint met een korte introductie met welkomstspel. Daarna wordt ingegaan op verschillende thema’s aan de hand van video’s:

 

  1. strijd aan tafel
  2. lekker spelen en bewegen
  3. je voorbeeldfunctie als ouder
  4. straffen en belonen
  5. beeldschermgebruik
  6. kinderen betrekken

 

Bij elk thema krijgen ouders een video te zien waar ze samen over kunnen discussiëren. Er worden verschillende werkvormen gebruikt om het thema te verlevendigen, zoals spellen. Tot slot volgt er een korte afsluiting met conclusies. In de video’s die tijdens de workshop worden vertoond, geeft kinderpsycholoog Tischa Neve tips hoe je om kunt gaan met lastige situaties zoals een kind dat niet wil eten.

Wat leren ouders?

Deze workshop versterkt ouders in hun gevoel van eigen effectiviteit in de opvoeding. Aan de hand van herkenbare korte video’s met kinderen, leren ouders meer over hun eigen opvoedstijl en wat ze kunnen doen bij lastige situaties. Door het doen van actieve spellen en terug te denken aan de eigen kindertijd krijgen ze tips en ideeën hoe ze gezond eten en bewegen bij hun kind kunnen stimuleren.

Heb je vragen?

Lijkt het je leuk om samen jouw gezonde leefwijze te ontdekken middels een pakket of een workshop? Of heb je vragen over Yayot? Laat het weten!