Online voedingsdeskundige in Eindhoven helpt bij afvallen

Over gezond eten gaan de wildste verhalen. Dan mag dit wel, dan juist dat weer niet. Mensen weten niet meer welke keuzes ze moeten maken. Bij Yayot doen wij niet mee aan “voedingshypes”, pillen, poeders of maaltijdvervangers. Wat je wel krijgt, is een gedegen online voedingsadvies, waarbij onderbouwd wordt hoe dat tot stand is gekomen en hoe je dit-stap-voor-stap kunt toepassen in je eigen leven. Je krijgt ook makkelijke praktische en concrete tips voor een gezond voedingspatroon. Online vanuit jouw eigen vertrouwde omgeving.

 

Voordat je een voedingsadvies krijgt, brengen we je huidige leefstijl in kaart met behulp van een vragenlijst die je vooraf per email krijgt toegezonden.

Wat je op dit moment eet, wat voor werk je doet, of je sport en of je een dieetverleden hebt, nemen we allemaal mee. Geen mens is hetzelfde en de adviezen zijn dus altijd maatwerk.

Iedereen is tenslotte anders. Misschien wordt je beste vriend of vriendin helemaal happy van een intensieve bootcamp terwijl jij je rust en kracht juist in een wandeling buiten vindt.

Yayot helpt je daar graag bij. Wij bieden een andere manier van aanpak die voor blijvende resultaten zorgt. Geen standaard menulijst met producten waar je helemaal niet van houdt of bewegingsactiviteiten waar je niks mee hebt.

Bij Yayot kijken we naar wat bij je past en wat aansluit bij jouw voorkeuren.

 

Werkwijze van online voedingsdeskundige Yayot in Eindhoven

Yayot biedt een aantal opties om een passend plan samen te stellen. Hieronder is een aantal mogelijkheden weergegeven. Wil je liever een aangepast pakket, een gecombineerd pakket of alleen één uur snel een voedingsadvies (uurtarief € 65) of heb je vragen over de pakketten? Neem gerust contact op of plan eerst een gratis telefonisch kennismakingsgesprek (30 minuten).

 

Afhankelijk van je uiteindelijke doel kunnen we het meest geschikte pakket kiezen of samenstellen.

Elk pakket is erop gericht om jouw concrete doelstelling te realiseren.

 

Toch blijken er in de praktijk veel mensen te zijn die het fijn vinden om wat langer begeleid te worden, bijvoorbeeld omdat ze een ‘stok achter de deur’ willen hebben of omdat een dergelijke begeleiding het hen makkelijker maakt om de motivatie vast te houden.

 

Voor die mensen bieden wij, in aanvulling op de onderstaande pakketten, een persoonlijke vervolg-begeleiding aan. Deze begeleiding kan voor € 49 per maand worden geboekt en wordt 4 x per maand (1 x per week) door ons via telefoon of Skype / Zoom gegeven op een tijdstip dat ook jou goed past.

 

Pakket 65 euro 

In kaart brengen huidig voedingspatroon.

Wat kun je beter in andere producten vervangen.

Skype/Zoom sessie van één uur.

 

Pakket 165 euro

In kaart brengen huidig voedingspatroon.

Wat kun je beter in andere producten vervangen.

Skype/Zoom sessie van 3 x één uur.

Hierdoor kun je nog meer slagen halen, doordat je intensiever ondersteund wordt en bespreken we alles waar je tegenaan loopt.

 

Pakket 99 euro

Concreet individueel voedingsschema

Tijdens een Skype/Zoom intakegesprek wordt er gekeken naar jouw huidige eetpatroon, lichamelijke activiteiten, voedingsvoorkeur en doelstelling. Na dit intakegesprek wordt er een individueel, op maat gemaakt voedingsschema opgesteld.

Dit schema wordt vervolgens binnen een paar dagen via email aan jou toegestuurd.

 

Pakket 200 euro MBTI sessie

Ben je geïnteresseerd om te ontdekken wat zelfinzicht voor jou kan betekenen?

Zelfbewustzijn is de eerste stap om het beste uit jezelf te halen – zowel privé als werk. Ontdek door MBTI hoe zelfbewustzijn prestaties kan verbeteren.

 

 

  • hierdoor voel je je zelfverzekerder
  • maak je betere beslissingen voor jezelf
  • begrijp je andere mensen nog beter
  • maak je meer gebruik van je sterke punten

 

Met je persoonlijke MBTI profiel leer je je eigen unieke talenten ontdekken. Deze informatie kun je gebruiken om tot een een scherper beeld van jezelf, je motivaties, je natuurlijke talenten en mogelijke groeikansen te komen. Daarnaast zul je ook meer begrip krijgen voor mensen die juist van jou verschillen. Hiermee versterkt MBTI je zelfbeeld en bevordert het de samenwerking met anderen.

 

Hoe ziet zo een sessie eruit?

  • Online vragenlijst thuis invullen (duurt ca. 20 a 30 minuten);
  • Afspraak feedback-gesprek via Zoom of face-to-face (duurt ca. 2 uur).
  • Je krijgt een MBTI rapport mee naar huis of thuisgestuurd, uitgegeven door The Myers Briggs Company, waarin jouw individuele MBTI persoonlijkheidstype uitvoerig gerapporteerd wordt (ca. 23 pagina’s). Hiermee kun je zowel privé- als ook op werkvlak aan de slag. Mensen ontwikkelen vaardigheden en gedragingen die met hun type samenhangen. Elk type staat voor een waardevolle persoonlijkheid en elk type heeft zijn eigen sterke punten en blinde vlekken.

 

Naast voedingsdeskundige en voedingscoach is Yayot ook een online BGN gewichtsconsulent in Eindhoven. BGN betekent Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten Nederland. Yayot begeleidt mensen met gewichtsproblemen volgens de Richtlijnen Goede Voeding van de Gezondheidsraad naar een gezond eet- en leefpatroon.

 

Goed nieuws! Aardig wat zorgverzekeraars vergoeden vanuit de aanvullende zorgverzekering (deels) een bezoek aan online gewichtsconsulent Yayot. Dit drukt dus niet op je eigen risico. Op www.bgn.nl check je of jouw zorgverzekeraar ook een vergoeding biedt.

 

 

Het gezicht achter Yayot

Ik ben Tanya Laumen-van Doorne (50), (sport)voedingsdeskundige, gewichtsconsulent , gecertificeerd MBTI trainer en voorheen intensief pedagogisch gezinsbegeleider en actief onder de naam Yayot. Het proces van menselijke groei en hoe dat te bereiken heeft me altijd gefascineerd.

 

Ik begeleid gezonde volwassenen die worstelen met hun gewicht of gezondheid om meer grip te krijgen op hun eetgedrag en beweeggedrag, zodat ze lekkerder in hun vel zitten. Meedoen aan ‘voedingshypes’, pillen, poeders en maaltijdvervangers doe ik niet. Wat je wel van mij krijgt, is een gedegen voedingsadvies, waarbij ik onderbouw hoe dat tot stand is gekomen en je leer hoe je dit stap-voor-stap kunt toepassen in je dagelijkse leven”.

 

Meerdere studies of opleidingen op voedingsgebied heb ik gevolgd en /of afgerond, zoals gezondheidspsychologie op de Open Universiteit, de studie “Nutrition, Heart Disease and Diabetes” op de Universiteit van Wageningen en de opleiding “Sport en Voeding” bij NHA. Daarnaast zag ik als gezinsbegeleider hoe iedere thuissituatie uniek is en hoe zo’n unieke omgeving het maken van gezondere stappen erg lastig kan maken. Je moet immers niet alleen kijken naar wat bij jou past, maar ook naar wat in jouw thuissituatie past.

Contact opnemen