Overweeg je weer om af te vallen?

Als het gaat om gewichtsverlies, is er geen tekort aan dieetplannen. Kijk maar naar een tijdschriftenrek en je zult ongetwijfeld de nieuwste en beste dieetplannen zien. Maar hoe weet je of een dieetplan bij jouw behoeften en levensstijl past?

Stel jezelf voordat je begint deze vragen over elk dieetplan dat je overweegt.

 

Belangrijke vragen elk dieet:

 

  • Bevat het verschillende voedingsmiddelen uit de belangrijkste voedselgroepen: fruit, groenten, volwaardige granen, magere eiwitbronnen en onverzadigde vetten? Sluit het geen voedselgroep uit, zoals koolhydraten of vetten?

 

  • Bevat het dieetplan voedingsmiddelen die je lekker vindt en waarvan je langere tijd zou kunnen blijven genieten of bevat het met name voedingsmiddelen waarvan je niet echt kunt genieten en die je eet omdat deze nou eenmaal onderdeel uitmaken van het dieetplan?

 

  • Kun je deze voedingsmiddelen gemakkelijk vinden in jouw plaatselijke supermarkt?

 

  • Kun je je favoriete eten nog soms blijven eten?

 

  • Past het dieetplan bij jouw budget?

 

  • Past het bij jouw levensstijl?

 

  • Bevat het de juiste hoeveelheden voedingsstoffen om je te helpen veilig en effectief af te vallen?

 

  • Maakt regelmatige fysieke activiteit deel uit van het plan, ook al gaat het om “low impact” fysieke activiteit zoals wandelen of fietsen?

 

Als het antwoord op een van deze vragen “nee” is, blijf dan zoeken. Er zijn betere dieetplannen voor jou beschikbaar.

Of is het tijd voor echte verandering, een dieetplan op maat gemaakt die echt bij jou past en die jij voor de rest van je leven heel makkelijk en prettig kan toepassen zonder dat het je echt moeite kost.

 

Ja, ik wil die verandering!

 

Zoek dan iemand die jou begeleidt tot daar waar jij naar toe wil. Die jou niet loslaat als het even tegenzit. Die voedingsbegeleiding geeft op basis van daadwerkelijk wetenschappelijk onderzoek.

Begeleiding die gericht is op langdurig gewichtsbehoud en zich concentreert op jouw algehele gezondheid.

Begeleiding die jou helpt jouw lichaam en jouw levensstijl opnieuw vorm te geven door gezonde gewoonten aan te nemen en ongezonde te doorbreken, stap voor stap. Die jou bij de hand houdt en jou niet loslaat en er echt samen voor gaat, ook al duurt dat nog zo lang.