Myers Briggs Type Indicator

Denker, Voeler, Beweger of Planner? Jouw persoonlijkheidstype als basis voor jouw afvalsucces

MBTI is gebaseerd op de zogenaamde archetypen van de Zwitserse psycholoog/psychiater Carl Gustav Jung. Rond 1920 stelde Jung dat iedereen een aangeboren voorkeur voor bepaald gedrag heeft. Deze voorkeuren bepalen in belangrijke mate wat individuen energie geeft, hoe ze informatie verzamelen en beslissingen nemen.

De Amerikaanse moeder en dochter Katherine Cook Briggs en Isabel Briggs Myers gebruikten Jungs leer als basis voor hun eigen type-indicator: MBTI. Zij ontdekten dat bewustwording over voorkeursgedrag, van jezelf en anderen, leidt tot meer wederzijds begrip.

MBTI beschrijft die individuele voorkeuren op 4 aspecten. De gerichte omgeving: ben je introvert of juist extravert? Hoe je naar zaken kijkt: observeer je of reageer je intuïtief? Hoe je beslissingen neemt: met verstand of op gevoel? En je levensstijl: is dat gestructureerd of juist spontaan? Met name in de bedrijfswereld is MBTI een beproefd instrument. Immers, als je weet wat iemand drijft en afremt, kun je het beste uit diegene naar boven halen.

Binnen de wereld van afvallen is MBTI nog een relatief nieuwe speler. Zeker in Nederland. En dat is best vreemd, want uit onderzoek blijkt dat een aanpak die rekening houdt met jouw specifieke persoonlijkheid blijvend effect heeft. Gewichtsconsulente Yayot uit Eindhoven introduceert MBTI voor afvallen nu in Nederland. Ontdek of jij een Denker, Voeler, Beweger of Planner bent en stem je aanpak af op je persoonlijkheid. Met Yayot krijg je de controle over je gewicht weer in handen.

Ben jij een Denker? Iemand die dingen graag tot in de puntjes analyseert en perfectioneert? Of ben je eerder een Voeler die soms iets te veel rekening met anderen houdt en zichzelf voorbijloopt? Misschien neig je meer naar de plichtsgetrouwe Planner die blij wordt van schema’s en routine? Of ben je juist de avontuurlijke Beweger, altijd op zoek naar de volgende uitdaging? Welk type je bent bepaalt in grote mate hoe jij een gezonder leef- en eetpatroon bereikt en behoudt. Wat bijvoorbeeld voor een Planner werkt, werkt juist averechts voor een Voeler.

Meer weten? Neem direct contact met ons op