In welke van de vier dieettypes herken jij jezelf het meest?

Tijd voor een taartje!

Iets te vieren? Een taartje hoort erbij! Een verjaardag, een jubileum, een afscheid of gewoon een gezellige middag met vrienden of vriendinnen. Zoveel gelegenheden waarbij een stukje taart de feestvreugde naar nog hogere hoogtes stuwt. Als je bewust met je voeding en gewicht bezig bent, kan zo’n zoete verleiding op je gemoed drukken.

Wat gaat er in jouw hoofd om als je op een feestje een taartpunt krijgt aangeboden? Sla je meteen aan het rekenen hoeveel inspanning het je gaat kosten die calorieën weer kwijt te raken? Vind je het rot om te weigeren waardoor je jezelf maar dwingt het taartje met lange tanden op te eten? Of leg je juist je discipline voor even aan de kant; het is tenslotte feest en morgen is er weer een dag?

Hoe jij reageert op zo’n feestelijk stukje taart zegt veel over het type mens dat je bent. En over het type dieetmens dat je bent. In welke van de vier onderstaande types herken jij jezelf het meest?

De planner: routine is belangrijk. Wanneer er iets onverwachts gebeurt, kan eten een manier zijn om stress te verlichten.
De speler: leeft in het moment en houdt niet van regels. Gevoelig voor impulsief eten.
De voeler: streeft naar persoonlijke groei en is afgestemd op anderen. Eten kan een troost zijn bij gevoelens als teleurstelling of gekwetst zijn.
De denker: behoefte aan feiten. Kan informatie verdraaien om ongezond leven te rechtvaardigen.

Wil jij precies weten welk dieettype jij bent en waarom het veel zinvoller is om deze informatie te gebruiken om stappen te maken om gezonder te leven? Neem dan vrijblijvend contact met ons op, zodat wij kunnen uitleggen hoe wij dat samen kunnen doen!

 

Het ene taartje of plakje, is het andere niet.

Per stuk Kcal Suikers Verzadigd vet
Appeltaartpunt 292 27,3 4,6
Appelflap 361 16,4 9,8
Bossche bol 292 13,1 11,9
Brownie 274 29,7 5,9
Plak cake 127 8,5 4,0
Eierkoek, volkoren 94 10,0 0,4
Plak ontbijtkoek 92 11,2 0,1
Rijstevlaaipunt 179 14,9 2,6
Stroopwafel 142 11,0 3,0
Vruchtenvlaaipunt 195 16,8 2,1
Worstenbroodje 286 2,2 5,9
Saucijzenbroodje 249 0,4 7,6

 

Jouw keuze maakt wel degelijk verschil. In een brownie zit bijvoorbeeld al snel 7,5 suikerklontjes (4 gram per klontje)  en 5,9 gram verzadigd vet, maar een stukje vruchten- of rijstevlaai bevat maar 3,7 suikerklontjes en 2,1 gram verzadigd vet. De helft minder suiker en verzadigd vet (met de V van Verkeerd vet) vergeleken met één brownie. Het maakt dus een enorm verschil welke keuze je maakt!

Ga je uiteindelijk voor een stukje, geniet dan met volle teugen!