Het nut van een supermarktsafari!

Weet jij wat jij eet?

Weet jij nu echt welke producten je beter kunt vermijden? Kom jij in het oerwoud van producten in de supermarkt er soms even niet uit? Het aantal keuzes die jij kan maken rondom het thema voeding is enorm. Het begint al met de meterslange gangpaden met een aanbod waar je u tegen zegt. Kom je dan in het buitenland in de winkel dan weet je het al helemaal niet meer.

In sommige gemeentes in Nederland geeft daarom de plaatselijke GGD de workshop “wegwijzer supermarktsafari ”,  speciaal georganiseerd voor nieuwkomers in Nederland. Ze gaan kennismaken met de Nederlandse voedingsproducten. Tijdens de rondleiding wordt er niet alleen besproken wat er te koop is, maar ook wat gezond eten is en hoe je etiketten leest.

Heeft niet iedereen wel eens keuzestress tijdens het boodschappen doen? Kennen wij allemaal niet dat moment dat als je muesli wil kopen, je totaal niet weet welke je moet pakken? Het lijkt wel of het aanbod iedere week groter wordt! Zou het niet voor iedereen fijn en makkelijker zijn om eens echt meer te weten wat er in hun gekozen producten zit? Gezonde keuzes maken is nogal een ding. Vaak zie je in de supermarkt vooral de verpakkingen die er aantrekkelijk en heel gezond uit zien, maar is de inhoud één grote caloriebom. En daar trap je dan in.

Het is dan ook echt een aanrader om de ingrediënten te checken! Zou het niet voor iedereen goed zijn, die workshop “wegwijzer supermarktsafari” en een beetje hulp te krijgen bij het shoppen! Als iedereen nou gratis een voedingscoach zou krijgen voor een uur, dan geloof ik echt dat men veel meer stappen zou maken op gezondheidsgebied en zou men veel minder kosten maken in de gezondheidszorg!

Ik pleit daarvoor!