Je hoeft het niet alleen te doen!

Coaching is de meest persoonlijke manier van leren. Het leertraject wordt vaak volledig op de persoonlijkheid en leerbehoefte van het individu samengesteld. Persoonlijker kan het niet.

Succesvolle sporters begrijpen duidelijk de kracht van coaching. De coaching-strategie van de sportcoach is erop gericht om “de atleet in staat te stellen om prestatieniveaus te bereiken tot een niveau dat misschien niet mogelijk was geweest als het aan zijn/haar eigen inspanningen was overgelaten”. Innovatieve bedrijven begrijpen dat coaching beroepsgerichte professionals kan helpen hun prestaties op het werk te verbeteren. Ze investeren in coaching voor hun senior leiders en “high potentials”.

Coaching heeft ook invloed op de financiële prestaties van een organisatie; volgens een onderzoek blijkt dat 60% van de respondenten van organisaties met een sterke coaching-cultuur hun omzet bovengemiddeld is in vergelijking met hun “peer group”. Zo kan een gezondheidscoach een krachtige hulpbron zijn die iemand kan helpen actie te ondernemen om dingen te bereiken die echt belangrijk voor hem of haar zijn.

Als je iemand vraagt wat echt belangrijk is in hun leven, dan is de meest uitgesproken zin op dit gebied ‘mijn gezondheid en die van mijn dierbaren’.           

En toch wordt er niet massaal gebruik gemaakt van een gezondheidscoach.

Een gezondheidscoach kan je helpen om:

  • Samen duidelijke doelen te maken die voor jou echt belangrijk zijn
  • Je vast te laten houden aan een vooraf afgesproken richting en pad, terwijl de media en productmarketing  jou advies geeft op basis van andere criteria
  • Gefocust te blijven
  • Blinde vlekken te identificeren
  • Erachter te komen wat je niet weet en je aanwijzingen te geven voor dingen die je misschien niet kunt zien
  • Je op het goede spoor te houden en je nieuwe prestatieniveaus te laten bereiken
  • Je blijvend te motiveren in het proces wat o, zo lastig is alleen
  • Je het verschil te laten zien tussen de zwakke punten die je zou kunnen oplossen en de sterke(re) punten die het beste kunnen blijven zoals ze zijn. Dit kan tijd en energie besparen
  • Sneller van punt A. naar B. te komen.

 

Dit zijn slechts voorbeelden van de vele redenen waarom een gezondheidscoach een toegevoegde waarde kan zijn als het je alleen niet lukt om jouw eigen gezondheid daadwerkelijk te verbeteren.

Simpel gezegd, een coach helpt je om je succes te vergroten.

Ik help je daar graag bij als gezondheidscoach.